Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. juli 2012 kl 23.20 Legendariske kvinner: Audrey Hepburn

Sjernestatus for en god sak


"Med mitt ansikt drømte jeg aldri om å havne på forsidene" har filmstjernen Audrey Hepburn (1929-1993) uttalt. Hun var en av de flotteste kvinner verden hadde sett da hun begynte å arbeide i Hollywood. Senere ble Audrey Hepburn den første til å innse at stjernestatusen kunne brukes til å forbedre livene for andre.

Selv snakket hun beskjedent om sine skuespillerferdigheter, men hun blir sett på som en av de mest kjente kvinnelige skuespillerne gjennom tidene. Den belgiskfødte skuespilleren fikk en solid start da hun vant Oscar for sin første filmrolle i filmen "Roman Holiday" (1953). Senere gjorde hun suksess som Holly Golightly i "Breakfast at Tiffanys"(1961), og som Eliza Doolittle i "My fair Lady" (1964).

Den ukjente historien
Bak glamouren skjulte det seg et liv med tragedier. Faren forlot familien da hun var seks år gammel, og hun opplevde Nazistenes inntog i Nederland. Som 12-åring var hun også vitne til at jødiske familier ble sendt til konsentrasjonsleire.

Goodwill Ambassadør for FN
Skuespillerinnen så at statusen hennes kunne bruke til noe mer. Hun viet stor grad av sitt liv til humanitært arbeid for FN i hardt sultrammede strøk i Afrika og Asia. Audrey Hepburn måtte gi tapt for kreftene de siste årene av sitt liv, men fortsatte å besøke verdens fattige barn så lenge hun maktet.

Om serien
De så ut til å ha alt – glamour, makt, velstand og beundrere. Kvinner som Grace Kelly, Coco Chanel og Audrey Hepburn ble dyrket av millioner av mennesker verden over. Men suksess til tross, bak fasaden fantes det ofte private strider og personlige tragedier.

Gjennom intervjuer og dramatiske rekonstruksjoner får vi innblikk i prisen de legendariske kvinnene betalte for sine prestasjoner. Kvinnene overvant harde prøvelser, og ble stående i historien som ikoner for det 20.århundre.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie
Produsert av BBC Wordlwide
Originaltittel: Extraordinary women
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no