Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. desember 1998 kl 19.00 Adventstid: "Du grønne, glitrende tre"

Adventstid: \"Du grønne, glitrende tre\"


NRK1 søndag 20. desember kl 19.00
Adventstid: \"Du grønne, glitrende tre\"

Tjuvstart på julen
Det er fire dager igjen til jul, og i kveld inviterer Rune Larsen og Elisabeth Ødegaard Widmer til førjulsfest i finstua. De siste forberedelsene er gjort, treet pyntes, og Elisabeth og Rune tar imot Oslo Gospel Choir. For i kveld toner julens sanger gjennom huset.
- Juletreet kan pyntes på så mange måter, sier Rune Larsen. - Det er jo tross alt snakk om smak og behag, men for meg har det vært viktig å lære noe om betydningen av de symbolene vi så ofte bruker på juletreet. For 300 år siden var det vanlig å pynte treet med epler og alterbrød. Den skikken er ikke særlig utbredt i dag. Men hva betyr egentlig kurvene, eplene og lenkene som vi henger på juletrærne våre? spør Rune Larsen.

Førjulstemning
Rune har invitert Kristin Molland Norderval til å si noe om dette. Hun er opptatt av juletreets symbolikk. Vanligvis pynter hun juletreet på selve julaften, men hun har ikke noe imot å pynte treet sammen med Elisabeth og Oslo Gospel Choir.
Koret gir til beste flere av de kjente julesangene, og som kronen på verket synger Esben Gihle Prøysens julekveldsvise.
NRK1 søndag kl 19.00

Bilde
Fire dager igjen til jul. Rune Larsen og Elisabeth Ødegaard Widmer tar julen på forskudd og pynter treet sammen med julepyntentusiasten Kristin Molland Norderval (i midten) fra Tromsø.
(NRK- foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programledere: Rune Larsen og Elisabeth Ødegaard Widmer
Ved: Bjørg Honerud og Kristin Norseth
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53