Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. desember 2003 kl 20.15 Året med kongefamilien

Et begivenhetsrikt år

Til tross for den vanskelige situasjonen, stilte dronning Sonja opp til intervju med Anne Grosvold (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Til tross for den vanskelige situasjonen, stilte dronning Sonja opp til intervju med Anne Grosvold (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Opptak med kongeparet til dette programmet var planlagt 4. desember – fem dager etter at beskjeden om kongens sykdom kom. Til tross for den vanskelige situasjonen stilte dronning Sonja opp til intervju med Anne Grosvold, og hun ser tilbake på en del av begivenhetene i året som gikk.

"Året med kongefamilien" tar blant annet for seg forholdet til storting og regjering, hvor vi får se seremonien på Slottet i forbindelse med Stortingets åpning. Vi blir også med på kongens middag for stortingsrepresentantene og møtet mellom kongen og statsministeren.

Dette året har kongeparet også viet barn og unge spesiell oppmerksomhet, og vi får blant annet bli med når kongeparet tar imot barn i audiens.

Reiser i innland og utland
Kongefamilien er landets fremste ambassadører, og det medfører reiser både i utland og innland. Vi følger forberedelsene til et statsbesøk, og blir med kongeparet til Brasil. Andre reiser går til Wien, og i vårt eget land går turen til Tautra i Nord-Trøndelag og Nord-Vestlandet.

Kronprinsparet dro på et større besøk i Russland i slutten av oktober.

Småfolk og studier
Programmet har selvfølgelig med de gledelige begivenhetene i kongefamilien, som Maud Angelicas fødsel og dåp og kronprinsparets kunngjøring om ny arving til tronen.

Kronprinsparet avsluttet studiene i London, flyttet hjem og tok fatt på et hektisk program. Vi følger kronprinsesse Mette Marit på jobb i Norad, hvor hun fikk praktisere sine studiekunnskaper. Hun var også beskytter for årets innsamlingsaksjon i NRK.

Programopptakene avsluttes ikke før lille julaften, hvor familien stiller til den årlige julefotograferingen før de forhåpentligvis kan feire en glad jul med kongen tilbake fra sykehuset.

Egenprodusert fra Underholdningsavdelingen
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 i