Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mai 1999 kl 21.40 Mandagsfilm: Før og etter

Mandagsfilm: Før og etter (t)


NRK1 mandag 10. mai kl 21.40
Mandagsfilm: Før og etter

Meryl Streep i sterkt familiedrama

Meryl Streep og Liam Neeson er stjerner i kveldens amerikanske filmdrama i NRK1. Som ektepar i en idyllisk amerikansk småby synes livet rosenrødt og harmonisk inntil sønnen blir mistenkt for å ha drept kjæresten.
Dr. Carolyn Ryan (Streep) er den utrettelige landsbylegen med mange venner og sine pasienters trofaste støtte. Mannen er en relativt vellykket billedkunster, og sammen har de altså sønnen Jacob. Gutten har hittil oppført seg pent og pyntelig i livet, og fremtiden synes ukomplisert.
Men så slår skjebnen til. Politiet vil ha tak i Jacob i forbindelse med drapet på en ung pike, og dermed revner den familiære idyllen. Familiefaren er villig til å gjøre alt for å renvaske sønnen. Han vil om nødvendig sprenge lovens grenser for å redde gutten fra politiets nådeløse mistanke.
Familiens sosiale posisjon i byen blir naturligvis påvirket av de dramatiske hendelsene. Etter hvert blir familien støtt ut av fellesskapet, bakvasket og sviktet av gamle venner.

Regissør Barbet Schroeder har laget en film
som konsentrerer seg om et moralsk dilemma. Det dreier seg om den klassiske konflikt mellom skyld og rettferdighet og om kompromissløs familiær lojalitet. Hun har tidligere laget Kiss of Death, Enslig kvinne søker, Barfly og Bülov-mysteriet.

NRK1 mandag kl 21.40

Bilde
Meryl Streep og Liam Neeson i kveldens familiedrama.

Foreldrene (Meryl Streep og Liam Neeson) besøker sønnen Jacob i fengselet.
Famlieidyllen slår sprekker da sønnen blir mistenkt for drap på kjæresten. (Meryl Streep og Liam Neeson)

Amerikansk spillefilm fra 1996
Regi: Barbet Schroeder
Originaltittel: Before and After
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling