Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. desember 2000 kl 20.00 Du skal høre mye ...

Du skal høre mye ... (ttv)

NRK1 torsdag 14. desember kl 20.00
Du skal høre mye...

Fintfolk på besøk

I kveld kommer det fintfolk til Tore Skoglund og Trond Myhre i Rorbua. Tidligere ordfører i Trondheim, Marvin Wiseth, har tatt turen nordover for å fortelle gode historier. Blant de andre gjestene møter vi kunstneren Karl Gustav Gjertsen, av mange oppfattet som helsprø oppfinner. Han viser frem noen av sine mange remedier.

Wiseth gav for et par år siden opp ordførerembetet og har nå andre ting på timeplanen. I høst gav han ut boken \"Marvins trønderblanding\" som inneholder 539 trønderskrøner. Da boken kom, ble forfatteren selv markedsført som landets tyngste - selv proklamerer han at han aldri går på badevekta. Wiseth er en aktiv sjel som har utallige styreverv i kulturlivet, og kanskje er det derfra han har hentet noen av fortellingene han lar publikum ta del i Rorbua i kveld.

Den andre fortelleren hos Skoglund i kveld er lofotværingen Arne Stormo.

- Stormo er en helt ordinær fyr fra Vestvågøy, men han er meget flink til å fortelle. Han kommer fra et frodig område der historiene florerer, og det han skal berette i kveld er blanding av både gammel og nytt, sier Tore Skoglund.

Deltatt på Høstutstillingen
Den nordnorske kunstneren Karl Gustav Gjertsen er svært populær og har drevet en omfattende utstillingsvirksomhet. Han har også deltatt flere ganger på Høstutstillingen.

I kveldens program møter vi også artisten Anne Nymo Trulsen.

NRK1 torsdag kl 20.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund med Trond Myhre ved klaveret.
Prosjektleder: Eirin Bjørnstad
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)