Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. desember 2005 kl 19.55 Hvilket liv!

Rollebytte i familien Harper

Er livet som enslig noe å trakte etter? Susan (Zoë Wanamaker) er ikke sikker… (Foto: BBC)
Er livet som enslig noe å trakte etter? Susan (Zoë Wanamaker) er ikke sikker… (Foto: BBC)
Susan er misfornøyd med livet som mor og husmor, og Ben foreslår at hun kan bytte roller med den eldste datteren Janey. Dette synes Susan er en god idé, men søndag morgen er det verken kaffe eller croissanter på kjøkkenet, og Janey forlanger husholdningspenger.

Susan nyter sin nye frihet, og forlater huset. Etter hvert går det opp for Ben at Janey ikke er noen god erstatter for Susan, og han bestemmer seg for å ta inn på hotell. Men prisen tilsier at han må finne seg et noe enklere husvære, og det blir tannlegekontoret som får duge.

Imens lager Janey regler hjemme, til stor plage for Michael og Abi. Janey får imidlertid et problem når gassmannen kommer. Hun løser det på sin måte, og sier at det er mannen hennes som pleier å ta seg av slike saker. Dermed er ideen om en "ektemann" skapt. Men denne fantasimannen blir etter hvert en tung bør for henne.

Ben sover dårlig i tannlegestolen, og Susan føler seg alene. Hun har ingen å gå ut med, og lager av gammel vane et måltid for seks personer. Begge to er elendige og ensomme. De finner hverandre igjen, og bestemmer seg for å gå til restauranten de var på for 27 år siden, det aller første stevnemøtet.

Om serien
Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet og temperamentsfull kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey i huset, samt "attpåklatten" Michael, står prøvelsene i kø hjemme hos Harpers.

I sesong 5 har Nick flyttet hjemmefra, mens Janey har flyttet hjem igjen med den lille sønnen Kenzo. I tillegg bor Abi, en slektning av Ben, hjemme hos dem. Roger er en kollega av Ben på tannlegekontoret. Han har et godt øye til Abi.

Britisk komiserie (2004)
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "A Wife Less Ordinary"
Med Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Daniela Denby-Ashe (Janey), Gabriel Thomson (Michael) og Siobhan Hayes (Abi)

Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78