Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 26. august 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Lovsangstoner

"Jeg vil takk deg, Herre, av hele mitt hjerte og fortelle om alle dine under. Jeg vil glede og fryde meg i deg og lovsynge ditt navn, du Høyeste."

Slik starter "Salmer til alle tider" denne søndagen. Det er skuespiller Svein Tindberg som leser, og han dukker opp flere ganger i løpet av programmet med dette salmesitatet av David.

Lovsang
En lovsang som kommer fra hjertet. Lovsang fra dypet. Ikke fordi mennesket alltid har det like godt. Lovsangen peker ut over oss selv. Fokus og retning er Gud. Derfor begynner vi med salmisten David og fortsetter med "Sangen fra våre hjerter" der Anne Hilde og Arve Reigstad leder an i lovsangen.

Så følger en salme som knytter lovsangen til Jesus-navnet, "Lov Jesu namn og herredom" fremført av Ole Edvard Antonsen og Sigvart Dagsland. Den danske sangerinnen Signe Walsøe følger opp med "Hellig, hellig, hellig" før Taize-salmen "Syng lovsang hele jorden" blir sunget.

Så rydder vi plass for Petter Dass-salmen "Om alle mine lemmer" og en ny lovsang fra Sverige som rett og slett heter "Lova Gud." Til slutt får vi en nydelig melodi av Ludvig van Beethoven. Salmen heter "Lovsang" og det er Adventsangerne som synger.

Hva er da bedre etter en halv time med lovsang, enn å la Bodil Arnesen roe det ned med "Velsigning" fra Missa Caritatis av Ragnar Bjerkrheim. Et varemerke for "Salmer til alle tider."

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag er salmen "Hvilken venn vi har i Jesus." Vinnere av salmekruset ble:

Berit Stene fra Beistad, Lotte Evensen fra Lillehammer og Inge-Olav Leirtrø fra Horten.

Ny salmenøtt
Vinn deg et salmekrus du også. Her er utfordringen:

Fra hvilken salme er strofen "til et åpent liv i tro og tillit" hentet?

Du kan svare ved å klikke her.

Eller du kan bruke vanlig post, og da er adressen:

Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Frist: Onsdag 29. august.