Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. april 2012 kl 19.45 Underveis

Et liv med forsoning


Helga Arntzen måtte selv prøve å forsone seg med sine foreldre etter å ha opplevd omsorgssvikt i barndommen. Nå preger forsoning hele hennes liv og arbeid.

Risør-kvinnen er hovedperson i kveldens utgave av "Underveis". Her forteller hun om sitt sterke engasjement for forsoning. Hun er med på å dele ut en forsoningspris, og i programmet viser hun også fram det som skal bli et "forsoningssenter".

Tøff barndom
Engasjementet for fred og forsoning springer ikke minst ut fra ønsket om å gi noe annet enn det hun selv opplevde som barn. Hun vokste opp i Tyskland i etterkrigstiden, og opplevde både vold i heimen og en mor og far som overlot henne til seg selv.

Om serien
I NRKs livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.


Produsert av NRK Temaredaksjonen (2012).
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice,tlf: 815 65 900.