Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. august 2005 kl 21.05 Niern: Troløs

Trekantdrama av Liv Ullmann

Liv Ullmanns "Troløs", etter et manus av Ingmar Bergman, er en sterk og velspilt historie om sårene som følger av utroskap og løgn. Filmen ble nominert til beste film i Cannes i 2000.

Marianne (Lena Endre), som er gift med den suksessrike dirigenten Markus (Thomas Hanzon), trekkes inn i et forbudt og intenst forhold til husvennen David (Krister Henriksson), regissør på Dramaten. Det som i utgangspunktet skulle være et lite sidesprang, utvikler seg til et lidenskapelig forhold som de begge mister kontrollen over.

Midt oppe i dette trekantdramaet befinner seg Marianne og Markus’ ni år gamle datter Isabella, og det er hun som uskyldig og uunngåelig blir et offer for de voksnes handlinger.

Filmen rammes inn av et møte mellom Marianne og den eldre skribenten Bergman (Erland Josephson). Hennes beretning om det som skjedde, hjelper forfatteren til å bli ferdig med sin historie.

Ullmanns fjerde film
Med "Troløs" har Liv Ullmann tolket Bergmans manus for andre gang (det første var "Enskilda samtal") i sin fjerde film som regissør. I tillegg til Cannes-nominasjonen har filmen mottatt en rekke nominasjoner og pris på festivaler verden rundt.

Lena Endre ble nominert til European Film Award for beste kvinnelige hovedrolle, og vant Guldbaggen i 2001 for sin tolkning.

Svensk spillefilm fra 2000
Originaltittel: Trolösa
Manus: Ingmar Bergman
Regi: Liv Ullmann
I rollene bl.a. Lena Endre, Erland Josephson, Krister Henriksson, Thomas Hanzon, Michelle Gylemo, Juni Dahr, Philip Zandén
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36