Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. juni 2010 kl 22.30 Nurse Jackie

Jackie på kanten av stupet


Dobbeltlivet er i ferd med å ta knekken på den selvoppofrende Jackie, og sesongens siste episode ender med en tredobbel dose morfin.

Kevin inviterer Jackie på date der han planlegger å overraske henne med den nye gifteringen han har kjøpt, og Jackie lover at hun skal rekke daten. Så ber O’Hara Jackie om hjelp med sin mor som flys inn fra London, og Jackie lover å hjelpe henne også.

Trippel dose morfin
Etter hvert som avtaler, tjenester og løfter hoper seg opp, blir Jackie mer og mer stresset, og når Eddie plutselig dukker opp ravende full på sykehuset og truer med å avsløre hele hennes dobbeltliv for Kevin og alle andre, klarer ikke Jackie mer. Hun henter seg tre flasker morfin fra Pill-O-Matix-maskinen – nok til en real overdose.

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Originaltittel: Nurse Jackie
Episodetittel: "Healthcare & Cinema"
Regi: Scott Ellis
Manus: Rick Cleveland
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice