Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. februar 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 1. februar kl 19.30
Migrapolis

Adopsjon

Det at et barn adopteres fra utlandet, betyr en stor omveltning for alle parter som er involvert. I \"Migrapolis\" følger vi en norsk familie som får en liten gutt fra Guatemala, og en adoptert som er i tvil om hun skal lete etter sine biologiske foreldre.

Reporter Nina Eliassen Brym forteller historien om da sønnen Michael ble adoptert. Vi var med da familien dro til Guatemala for å møte gutten sin for første gang og tok ham med tilbake til Norge.

Men først hadde det vært et to og et halvt års \"svangerskap\" med papirmølle, håp og lengsel. Hvordan har det gått med lille Michael nå etter at han kom til Norge? Det hele er en rørende reise i sjel og sinn, om tålmodige voksne og tapre barn.

Ukjent fortid
De aller fleste adopterte tenker på sin ukjente bakgrunn fra tid til annen. Mange er nysgjerrige på sitt biologiske opphav. Migrapolis-reporter Lotten Christiansen var et av de første barna som ble adoptert til Norge fra Thailand. Nå har hun begynt å nøste i noen av sine egne tråder. Ønsker hun virkelig å finne sine biologiske foreldre? Er det verdt å sette i gang en slik prosess? Hva synes hennes adoptivforeldre?

Lotten treffer også andre adopterte som har ulike erfaringer med det å komme i kontakt med sitt biologiske opphav.

NRK2 torsdag kl 19.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Nina Eliassen Brym med sin adoptivsønn Michael. Til høyre Lotten Christensen (NRK-foto: Ole Kaland)