Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. juli 2007 kl 22.05 Skygger

Krigsspill i London sentrum

Tom Quinn (Matthew MacFadyen) tar kommandoen i
Tom Quinn (Matthew MacFadyen) tar kommandoen i "Skygger". (Foto: BBC)
En vanlig dag på jobben? Ikke helt, for da etterretningsagenten Danny ankommer et møte med kollegene Harry og Tom i MI5-hovedkvarteret i London, går storalarmen.

Det signaliseres at det dreier seg om en trussel mot nasjonen. Riktignok viser det seg at det er en øvelse, men den skal gjennomføres som om alt skjer i virkeligheten. Og fordi han er offiser på høyeste sikkerhetsnivå, må Tom lede etterretningsgruppen.

Biologisk krigføring
Kanskje tegner det dårlig at Tom starter med å gjøre en feil. Mot reglene slipper han Danny, som er for sent ute, inn i bygningen. Det dreier seg om biologisk krigføring, og en såkalt skitten bombe har gått av foran parlamentsbygningen. De øverste styrende organer er allerede evakuert. Gruppen forsøker å opprette kommunikasjonslinjer, men oppdager at mannen i vaktrommet er satt ut av spill og har stengt alle viktige linjer.

Informasjonstørke
Tom opplever at alle informasjonskilder tørker inn, strømstans inntrer hyppig og det er til og med vanskelig å få summetonen. Så blir Harry syk og må legges i isolat.

Med sjefen i isolat og med fullt av dødende mennesker utenfor bygningen, begynner Tom og Danny å frykte at London faktisk er angrepet – men hvordan i all verden skal de kunne forsvare landets sikkerhet?

Om serien
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelige etterretningstjeneste (MI5). Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Spooks (sesong 2)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Peter Firth (Harry Pierce), Nicola Walker (Ruth Evershed), Natasha Little (Vicki Westbrook), Shauna MacDonald (Sam Buxton) og Jenny Agutter (Tessa Phillips).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer