Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. april 2010 kl 20.15 På tur med Lars Monsen: Saltfjellet

Monsen i norsk villmark

Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng pakker sekk og filmkamera og reiser ut på tre svært forskjellige turer, fordelt på seks episoder. De tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Hundespann i Svartisen
Den første turen foregår på Svartisen og i Saltfjellet. Saltfjellet-Svartisen er Norges nest største nasjonalpark, mens selve Svartisen med sine 370 kvadratkilometer er Nord-Skandinavias største isbre. Området har mange sjeldne plantearter og kan by på en enestående samling med samiske kulturminner.

Usikker is
Lars Monsen har sterke røtter i Beiarn i Nordland, og tettstedet er utgangspunkt for turen innover i villmarken. Hundespannet frakter Lars og Fridtjof innover i landet. Ved Oksavatnan møter de noen lokale isfiskere som ikke nøler med å utfordre dem til fiskekonkurranse.

Isen på vannene i området er begynt å smelte, og Lars er usikker på om den holder. Eneste mulighet å finne det ut er å teste den...

Serien består av i alt seks episoder.

Programmet er sendt tidligere


Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og f(x) produksjoner (2005)
Programleder: Lars Monsen
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Prosjektsjef: Stina Greaker
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900