Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. mars 2007 kl 17.30 Åpen himmel: Stillhetens rom

Åpen himmel

Inger Lise Rypdal og Ellen Sørlien (foto: Sanden Media).
Inger Lise Rypdal og Ellen Sørlien (foto: Sanden Media).
Stillhetens rom - verdi

- Det har vært noen hender som har vært der og tatt imot meg. Det har gitt meg verdi. Også de dagene jeg ikke orket å gjøre noe.

Det sier Ellen Sørlien som er gjest i Åpen himmel denne søndagen. Rammet av sykdom fikk hun likevel oppleve sin egenverdi. Hun forteller ærlig om tunge tanker, men også om hva som holdt henne oppe i sykdomsperioden.

Den ytre ramme kan ikke bli bedre. Vi er på Nedre Alset gård på Biri like nord for Gjøvik, og det 270 år gamle Eldhuset gir en intim og god atmosfære. med den peisen og de gamle tømmerveggene. Det er som å komme inne i et stille rom der den gode samtalen får sitt naturlige rom.

Inger Lise Rypdal som synger i programmet er også opptatt av egenverdi.

- Mine venner og familie ser på meg med samme øyne uansett om jeg har suksess eller fiasko og det stormer rundt meg. Jeg må stadig minne meg selv om å se på meg selv på samme måte.

Ellen Sørlien (foto: Sanden Media).
Ellen Sørlien (foto: Sanden Media).
Både Ellen Sørlien (til venstre) og Inger Lise Rypdal er opptatt av at menneskets egenverdi er viktig i en tid der verdsetting mer og mer skjer ut fra det vi presterer og markedsverdi.

I "Stillhetens rom" hører også kunsten med. Under programmet blir kunstneren Kjell Pahr-Iversen inspirert av tema og maler et bilde ut fra det som sies og de følelser programmet gir.

"Stillhetens rom" produseres av Sanden Media AS for NRK og sendes altså under vignetten Åpen himmel. Vi får stifte bekjentskap med ny programleder, Synnøve Kvernavik, og vi møter Jon Kleveland som musikalsk ansvarlig.

NRK1 søndag 25. mars kl. 17:30.

Kontaktpersoner:
Sanden Media - Brita Sørli Jærnes, 404 12 726.
NRK Helge Gudmundsen, 958 79 025.