Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. januar kl 22.30 Status Norge: Eldreboomen

Aldersgrensen bestemmer


Mange eldre vil jobbe, men får ikke lov. Den dagen du fyller 70, kan arbeidsgiveren med loven i hånd hive deg på dør. Norge trenger arbeidskraft som aldri før – er det på tide å forandre på aldersgrenseloven?

Astrid Nøklebye Heiberg (76) har vært minister, statssekretær, stortingsrepresentant og første nestleder i Høyre. Politikken var hennes liv. Så ble hun pensjonist og holdt på å kjede vettet av seg. Så bestemte 76-åringen seg for å komme inn på Stortinget igjen.

Uønsket i Norge
Professor Ole Didrik Lærum sto foran et gjennombrudd innen kreftforskning. Men så ble han 70. Da hadde ikke Norge lenger behov for sin fremste ekspert på tarmkreft. Det hadde derimot Danmark…

Åshilds tema
Åshild Ulstrup, Status Norges "kåsør", snakker i kveld om barn som diskriminerer sine foreldre, og om hvordan vi som gamle kan ende opp med til å slutt å nedvurdere oss selv.

Om serien
Babyboomen har blitt til eldreboomen. De store barnekullene som ble født etter andre verdenskrig, er blitt pensjonister – og i løpet av deres tid i arbeidslivet har Norge blitt ett av verdens rikeste land. Hva slags alderdom kan de vente seg? Vil det være nok hender og penger til å ta seg av dem?

I seks dokumentarer ser Status Norge på hvordan det er å bli gammel i Norge i dag – fra man går av med pensjon til livets siste pust.

Sendt tidligere.


Norsk dokumentarserie i seks deler.
Produsert av NRK (2013)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00