Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. februar 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

Tilbake til gutterommet

Christine Koht er programleder for Jan Johansen: Jakten på den norske mannen. (Foto: Gunhild W. Magnor)
Christine Koht er programleder for Jan Johansen: Jakten på den norske mannen. (Foto: Gunhild W. Magnor)
Mange mennesker liker å ha et sted de kan trekke seg tilbake til og være helt i fred. Jan Johansen er intet unntak. I kveld blir Christine Koht med inn på gutterom, roterom, hobbyrom, garasjer og andre steder han liker å være for seg selv.

Norges drøye 800 Jan Johansen’er har mange ting til felles. En av dem er at en stor del av dem liker å ha sitt eget, private lille sted de kan trekke seg tilbake til og pusle med sitt. Det kan være hobbyrom, snekkerbod, gutterom, loft, kjeller, garasje, hems eller lavvo. Her dyrker de sine fritidssysler eller slapper av – eller begge deler.

I denne episoden får Christine Koht bli med inn i mange av Jan Johansen-hulene. Hva oppdager hun der?

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 839 Jan Johansen’ene i Norge.

Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet. I løpet av åtte episoder snakker hun med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem.

For Koht er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen? Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt:Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41/92 01 55 79,
Vises også i Nett-TV