Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. april 2004 kl 23.15 Tilfeldig vitne

Når skal man bry seg?

Det er hovedspørsmålet i spenningsdramaet "Tilfeldig vitne". På vei hjem fra byen blir Joe vitne til at to menn forsøker å sjekke opp en fremmed dame på toget. Mennene blir røffere i tonen, og Joe ser at kvinnen føler seg truet. Likevel går han av toget. Senere får han vite at kvinnen ble voldtatt. Hva kunne han gjort annerledes?

Tilfeldig vitne er en miniserie på to episoder produsert av BBC. James Nesbitt spiller hovedrollen, og mange vil nok huske ham fra suksess-serien "Kalde føtter" der han har rollen som Adam. Del to av serien sendes på NRK1 i morgen.

Tynget av anger
Joe er vanligvis ikke en person som er redd for å blande seg i andres saker. Han jobber ved et offentlig sykehus, og er typen som alltid gjør de riktige tingene. Men på vei hjem fra en fest er han sliten og lei.

Da de to mennene sjikanerer den enslige kvinne på toget, forsøker han halvhjertet å si i fra. Etter at han har gått av toget melder han fra, men avdramatiserer opptrinnet.

Senere får han vite at kvinnen på toget ble utsatt for grove seksuelle overgrep, og han blir tynget av anger. Politiet etterlyser vitner, men tør Joe stå fram og fortelle hvilken feiging han har vært?

Problemer hjemme
Joe er gift og er den store helten for både kone og to barn. Da Joe finner ut at sønnen på 14 år blir mobbet på skolen, forsøker han å ordne opp ved å ta direkte kontakt med skolen.

Problemet er at mobberne ikke liker "tystere" som løper til pappa for å få hjelp.

Britisk spenningsserie innkjøpt fra BBC
I rollene: James Nesbitt, Emily Bruni og Siobhan Finneran
Regi: David Morrissey
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18 / 98 48 02 78