Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. april 2011 kl 19.45 Mesternes mester

Elsker smerte


"Fysisk II" står på agendaen, og det er det mange av deltagerne som har gledet seg til! Her blir det blodslit og smerte i flere timer av gangen.

Det er ikke tvil om at enkelte av våre deltagere liker å kjenne at kroppen presses til det ytterste. Det er til og med enkelte av dem som selv lurer på om de er litt sado-masochistiske!

"Sisyfos" er navnet på den første konkurransen. Som i mytologien, skal deltagerne rulle en stor stein til toppen av et fjell og ned igjen. Om og om igjen. For våre mestere er steinen byttet ut med en stor ball som veier like mye som dem selv, og de skal gjøre det to ganger hver. Men det er ikke my tid til hvile: for det er nemlig tre to-mannslag som skal konkurrere i stafett! Og sisteetappen er nok verst: den "heldige" på laget som har fått den etappen må opp fjellsiden to ganger. Regelrett blodslitt, knall, fall og harde møter med den berømte "veggen" blir det for våre helter før de kommer til mål.

Vel hjemme etter konkurransen, sliter fortsatt gutta med dårlig samvittighet ovenfor jentene etter oppførselen sin i strategikonkurransene. Så nå har de tenkt ut en ny strategi: en måte å gjøre det godt på igjen!

Ny dag – nye muligheter
Nok en klassiker, "Den Røde Ballongen", står på programmet når en ny dag renner. Å holde en heliumsballong over hodet er lett – ballongen veier jo ingenting! Men å holde armene strakt over hodet er krevende nok – i hvert fall når du har fem andre vinnerskaller ved siden av deg som absolutt ikke vil gi seg. Det blir en psykisk så vel fysisk prøvelse. Og klarer noen å matche Trine Hattestads utrolige rekord fra forrige sesong på 58 minutter?

Etter to øvelser har det skilt seg ut en tet-duo som kjemper om sammenlagtseieren, og et en firemannsgruppe som kniver om å unngå den fryktede sisteplassen. Det virker ikke som om det er natt-testen i seg selv som er det de frykter, men heller det å måtte velge ut en motstander.

Så da "Styrkebanen" står for tur, er det seks deltagere som gir absolutt maks av hva de er gode for: først i to semifinaler, og så i en helt avgjørende finale. Og når støvet har lagt seg, står det igjen en vinner – og en taper. Men for første gang blir det ikke loddtrekning, men et direkte personlig valg når det er tid for natt-test…

Om serien
I hvert program skal deltagerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve - det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltageren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "Nattesten". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Det blir ti programmer før årets "Mesternes mester" endelig kåres. Årets yngste deltaker er 28, og årets eldste er 57 år gammel.

De to første rundene av "Mesternes mester", sendt vinter/vår 2009 og 2010, var store seersuksesser. I gjennomsnitt har hvert av de to første sesongenes programmer blitt sett av over en million mennesker. Finaleprogrammet i fjorårets sesong hadde en seerandel på 70,7 prosent og ble sett av 1.128000 nordmenn (på det meste over 1,3 millioner).

Tredje sesong av "Mesternes mester" ble spilt inn flere steder på den nydelige øya Kypros. Mesterne ble innlosjert i et herlig hus ved havet utenfor Paphos, på vestsiden av Kypros, ca to timers kjøretur fra flyplassen i Larnaca.

Her er årests Mesternes mester:

1. Ailo Gaup (31), tidligere motorcrosskjører. Ailo er født i Tromsø, og oppvokst i Kautokeino og Alta.
2. Frode Estil (38), tidligere langrennsløper fra Lierne. Bosatt i Meråker de siste 10 årene.
3. Finn Christian Jagge (44), tidligere alpinist fra Stabekk, bosatt på Malmøya utenfor Oslo.
4. Halvard Hanevold (40) tidligere skiskytter fra Asker.
5. Frode Rønning (51) tidligere skøyteløper fra Trondheim.
6. Kay Arne Stenshjemmet (57) tidligere skøyteløper fra Lillestrøm.
7. Trine Haltvik (45) håndballspiller fra Trondheim.
Trine har spilt 241 landskamper for Norge og skåret 834 mål.
8. Liv Grete Poirée (36), tidligere skiskytter fra Hålandsdalen, Fusa.
9. Siren Sundby (28), tidligere seiler fra Son, bosatt i Oslo.
10. Lene Jenssen (53), tidligere svømmer fra Fredrikstad, bosatt i Stockholm de siste 23 årene.
11. Jorunn Horgen (43), tidligere brettseiler fra Røyken, født i Krokstadelva.

Dag Erik Pedersen er mannen som skal geleide deltakerne – og seerne - gjennom sterke fysiske og psykiske utfordringer i løpet av konkurranseperioden.


Norsk underholdningsprogram 2011
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Jorunn Horgen, Lene Jenssen, Siren Sundby, Liv Grete Poiree, Trine Haltvik, Kay Arne Stenshjemmet, Ailo Gaup, Frode Estil, Frode Rønning, Halvard Hanevold, Finn Christian Jagge.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900