Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. juli 2006 kl 22.10 Sporløst forsvunnet

Tante på avveie

Sporløst forsvunnet: Martin får verdifull hjelp fra Samantha da hans syke tante uten forvarsel forsvinner. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Sporløst forsvunnet: Martin får verdifull hjelp fra Samantha da hans syke tante uten forvarsel forsvinner. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
FBI-agent Martin oppdager nye sider ved sin gamle tante da hun en dag plutselig forsvinner. Og FBI-sjefen Jack bestemmer seg for å ta et endelig oppgjør med sin syke far.

Martin Fitzgeralds meget syke tante blir en dag plutselig borte. Den eldre damen er rammet av kreft, og da hun ikke gir noen tegn fra seg, ber en svært engstelig ektemann og døtre Martin om hjelp. Han oppdager raskt at det er vanskelig å jobbe med en sak av såpass privat karakter og ber om kollega Samanthas assistanse.

Sammen finner de ut at Martins omsorgsfulle og ordentlige tante trolig har flere mørke sider; sider som i hvert fall ikke hennes nevø har visst noenting om. FBI-kollegene oppdager blant annet at hun muligens har en hemmelig elsker, driver lysskye forretninger og er troendes til å begå selvmord når som helst. Dermed blir det ekstra viktig for Martin å få tanten tilbake i god behold.

I mellomtiden får FBI-sjefen Jack Malone vite at hans stridige far, Frank, er i et tidlig stadium av Alzheimer. Han bestemmer seg for å begrave stridsøksen med sin gamle far en gang for alle.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 20, sesong 2: Shadows
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer