Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. mars 2008 kl 19.45 Yum Yum med Noman

Bestemors couscous

I kveld skal Noman Mubashir bli bedre kjent med det marokkanske kjøkkenet. (Foto: Petter Olden/NRK)
I kveld skal Noman Mubashir bli bedre kjent med det marokkanske kjøkkenet. (Foto: Petter Olden/NRK)
Noman Mubashir har invitert Barne-tv-programleder Radouane Kibbo hjem til seg. Norsk-marokkaneren elsker norsk laks og ørret, men likevel er det bestemors couscous som får ham til å fly ned til Marokko flere ganger i året.

Marokko regnes ofte for å være Nord-Afrikas gastronomiske sentrum. Gjennom flere tusen år har handelsfolk, nomader, beduiner, røvere og erobrere ridd, seilt og tråkket seg gjennom det gamle Maghreb-riket og etterlatt seg gastronomiske spor i gryter og ovner.

Radouane har lært mange av de marokkanske rettene av bestemoren, som bor i byens Essaouria. Hun bruker aldri kokebøker eller oppskrifter. I Marokko går oppskriftene nemlig ofte i arv uten at et ord blir skrevet ned.

Kjendiskokk
Den populære Barne TV-onkelen får seg litt av et sjokk da Lise Finckenhagen, bedre kjent som Kokke-Lise fra Frokost-TV, ringer på døra. Kommer hun til å like det Noman og Radouane har laget?

Om programmet
I "Yum yum med Noman" inviterer Noman Mubashir åtte hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside