Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. april 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Idealist eller kriminell?

FBI-etterforskeren Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet lærer. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforskeren Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet lærer. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En lærer som underviser i den belastede bydelen Bronx, forsvinner på vei hjem fra jobb. Han har ord på seg for å være en idealistisk ung lærer som alltid stiller opp for elevene sine, men snart spør etterforskerne seg om det bare er et skalkeskjul.

26 år gamle Josh Abrams forsvant etter å ha holdt kveldsundervisning for klassen sin. Snart begynner Jack Malone og hans team å avdekke tilsynelatende motstridende informasjon om den unge læreren.

Det viser seg at Josh er meget velstående etter at han solgte et internettfirma like før dotcom-boblen sprakk. Samtidig vitner en pose med heroin i leiligheten hans om at han kan være narkotikaselger.

Når etterforskerne oppdager at Josh har tatt ut et meget stort beløp fra bankkontoen sin, spør FBI-teamet seg om han har forsvunnet av egen fri vilje.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 760.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 19: Victory for Humanity
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer