Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. oktober 2005 kl 20.40 Presidenten

Den nye pressetalskvinnen

Annabeth Schott (Marley Shelton), nytt ansikt i
Annabeth Schott (Marley Shelton), nytt ansikt i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Kommunikasjonsdirektør Toby er bekymret for den nye, unge pressesekretæren i Det hvite hus.

Tidligere stabssjef Leo er havnet på sykehus med en alvorlig hjertesykdom, og en bypass-operasjon er helt nødvendig. Samtidig har C.J. overtatt hans stilling. Hun har nå funnet en ny og ung kvinnelig pressesekretær.

Annabeths debut
Etter den første uken i en ny jobb er tiden kommet for pressesekretær Annabeth til å møte pressen for første gang i Det hvite hus.

Toby var temmelig nervøs da han tidligere måtte ta over for C.J. i rollen som pressetalsmann. Og han er ikke mindre nervøs nå, både pga. Annabeths unge utseende og fordi han engster seg for hva pressen kan komme til å finne på med henne.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: The Hubbert peak
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer