Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Trim for eldre

Cotty Stenby satser på utetrim. (Foto: Annelise Jackbo)
Cotty Stenby satser på utetrim. (Foto: Annelise Jackbo)
Lyngen har vist seg fra sin aller beste side de første dagene av deltakernes opphold. Solen skinner, og sommeren har bestemt seg for å holde en god stund til, så da er det om å gjøre å komme seg ut i finværet.

Cotty tar de andre deltakerne med på morgentrim ute i det fine været. Thor prøver å henge med, men blir fort tungpustet og må gi seg.

Ivar, Henry og "Biggen" bestemmer seg for å dra på havet for å skaffe dagens middag. Ute på fjorden blåser det opp til politisk storm når Ivar og Henry havner i diskusjon om hvordan ressursene i havet forvaltes.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen