Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. september 2003 kl 17.30 Styrk live

Det ubesvarte

Psykolog og forfatter Eva Ramm er gjest i
Psykolog og forfatter Eva Ramm er gjest i "Styrk live" i kveld. Her med "Kirkevinduet" hun laget som automatisk tegning i 1975. (Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen)
Er alle mennesker født med en higen etter det ubesvarte? Er det mer mellom himmel og jord enn det vi ser?

Styrk Fjærtoft Trondsen har med seg spillemann Knut Buen og psykolog og forfatter Eva Ramm som gjester i Myrens Verksted på Grünerløkka i kveld. Begge har et forhold til det å være søkende, og bidrar med sine refleksjoner.

Bred erfaring
Eva Ramm (77) har vært kristen, agnostiker, ateist, kristen eventyrer og er i dag absolutt ateist. Hun har også drevet med spiritisme, og har bred erfaring i å undre seg over det ubesvarte. Knut Buen (55) mener det er altfor strengt religiøse som har puttet fanden i hardingfela…

Nachspiel på NRK2
Kl 18.00 kan du følge nachspiel-sendingen på NRK2. Chatvert Yasmin Syed har denne uka med seg astrofysiker Eirik Newth, som mener det er sterke koblinger mellom UFO-søken og religiøs leting. Newth har nettopp gitt ut boken "Livet i universet", og svarer på spørsmål fra seerne på " Styrk live nachspiel" som varer i 40 minutter.

Om serien
Styrk Fjærtoft Trondsen fortsetter med 16 nye "Styrk live" hver søndag utover høsten. I det direktesendte talkshowet har gjestene til felles at de har selvopplevde fortellinger, altså erfaringer fra eget liv de lar oss få del i.

Styrk snakker med ulike mennesker om de store spørsmålene i livet, og lover også denne sesongen et medspillende publikum, sterke tema og mye interaktivitet. Hvert program tar for seg et tema, og gjestenes ulike historier kan gi oss nye innfallsvinkler til egen undring.

Chatting
Som tidligere sendes "Styrk live Nachspiel" på NRK 2 med chatting og interaktiv deltakelse fra seerne. Yasmin Syed er chatvert, og hver søndag stiller hun med ny chatgjest som svarer på sms fra seerne. Gjesten kan for eksempel ha spesiell kompetanse eller erfaring som bidrar i samtalen Styrk har hatt i sin sending.

Styrk
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen (34) har lang fartstid i NRK. På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet jobbet han i Ungdomsredaksjonen i NRK Fjernsynet, hvor han ledet programmer som "VVP" og "Diskuteket". Siden har han blant annet jobbet i NRK Telemark som programleder i radio og fjernsyn. Nå har han hele høsten foran seg med "Styrk Live".

Egenprodusert, direktesendt talkshow fra NRK Fakta
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Prosjektleder: Marion Klaseie tlf. 916 65 820
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32