Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 23. oktober 2008 kl 23.15 Sommer

Nye forviklinger i familien Sommer

Sommer: Adam (Mikael Birkkjær) forsøker å takle en vanskelig tid i livet, og Anna (Camilla Bendix) gjør det ikke lettere for ham. (Foto: Thomas Marott)
Sommer: Adam (Mikael Birkkjær) forsøker å takle en vanskelig tid i livet, og Anna (Camilla Bendix) gjør det ikke lettere for ham. (Foto: Thomas Marott)
Dramaserien Sommer er tilbake på NRK med 10 nye episoder om den danske familien. Når serien dukker opp på skjermen igjen, har det gått tre måneder siden vi forlot dem. Det er høst, Christians sykdom har forverret seg og familien Sommer er i dyp krise.

Seriens andre sesong dreier seg mye om brødrene Adam og Jakob Sommer. Selv om de har evnen og lysten til å hjelpe andre, har de problemer med å hjelpe seg selv, og enda vanskeligere for å be andre om hjelp.

Den nye hverdagen
Familien Sommer gjennomgikk store endringer i livene sine da faren i familien, Christian Sommer, ble alvorlig syk. Dette har preget hverdagen deres på ulike måter.

Adam har måttet selge leiligheten sin for å kjøpe Christian ut av legepraksisen der faren skapte sin karriere. Han bor midlertidig i foreldrenes villa for å støtte dem i en vanskelig tid. Anna kommer med en beskjed som gir han noe å tenke på.

Adams yngre bror, Jakob, har flyttet tilbake til Afrika etter bruddet med kjæresten Mille. Han fortsetter sitt idealistiske arbeid på klinikken i Malawi som drives av Leger uten grenser, men jobben preges av en stadig kamp mot underbemanning og tungt byråkrati. Dette gjør at han ignorerer sine personlige problemer.

Store følelser
Sophia har satt inn alle krefter for å pleie sin syke mann, og jobber samtidig med å holde familien samlet. Men presset er hardt, og selv for en tapper kvinne som henne blir det i tøffeste laget. Sophia oppsøker kirken og finner trøst og oppmuntring hos den lokale presten.

Milles datter Lærke har valgt å fortsette på gymnaset i Frederiksværk, selv om moren har flyttet til København. Hun har gjenopptatt vennskapet med Lotte, men går en turbulent tid i møte hvor hun blant annet kommer til å oppleve sin første store forelskelse.

Mille forsøker å stable en selvstendig tilværelse på beina etter bruddet med Jakob. Hun har nettopp innrettet seg i et fotoatelier i København, og får et attraktivt oppdrag som kan få stor betydning for hennes karriere.

Om Sommer
"Sommer" er fortellingen om legefamilien som hver dag forsøker å gjennomskue symptomer hos andre mennesker, men som ikke tør se egne svakheter i øynene. Når faren i familien blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er de ikke så feilfrie som man skulle tro?

Vi møter en dansk familie i flere generasjoner, og får innblikk i deres liv og relasjoner, gleder og sorger, i en historie om samhold og splittelse innenfor og på tvers av generasjonene. For hva skjer når etablerte maktbalanser i familien plutselig endres?

Mellommenneskelige relasjoner
Et rikt persongalleri belyser mellommenneskelige relasjoner av ulik art med familien Sommers liv som utgangspunkt. Slik skildres både velhavende, arbeidsløse, kriminelle, offentlig ansatte, ufaglærte, akademikere, sosialt utstøtte, kunstnere, homoseksuelle, forretningsdrivende og nydanske landsmenn - og deres mer eller mindre alvorlige problemer.

Det blir et hyggelig tilbakeblikk med de kjente skuespillerne fra første sesong av Sommer, men man kan også glede seg til å stifte bekjenskap med flere av Danmarks beste skuespillere som Stine Stengade, Thomas Levin, Nicolas Bro, Tommy Kenter, David Dencik, Cyron Melville og Maibritt Saerens.

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Regi: Louise N. D. Friedberg
Produsent: Camilla Hammerich
Manus: Dunja Gry Jensen
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Jesper Langberg, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer