Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. desember 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Rocca , klippe du som brast

Melbourne-politiet mottar et av sine verste slag da sjefen for spaningsavdelingen, Rocca, blir skutt ned utenfor hjemmet sitt. Church setter etter angriperen og bryter alle sikkerhetsregler. Under jakten ender han opp ansikt til ansikt med spaningsavdelingens framtidige sjef.

For Church blir det en besettelse å finne den som har skutt Rocca. Mac som er avdelingens operative leder, prøver å holde stand midt i all forvirringen. Hun tar for gitt at hun skal erstatte Rocca i tilfelle han dør av skuddskadene, men blir overrasket da en politimann uten spanings-erfaring dukker opp for å ta over avdelingen.

Uortodokse Church
Church turer videre med sine uortodokse metoder – og han får napp. Snart har han mannen som skjøt Rocca, i siktet, men blir overmannet av sin egen hevngjerrighet. Church trenger hjelp.

Alle er lettet da sykehuset melder at Rocca vil overleve. Om spaningsavdelingen gjør det, er en annen sak.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen – om han ikke snubler på et av trinnene.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Sjefen for avdelingen ved Melbourne-politiet blir skutt, og politiagent Church (Peter Phelps, fremst) sverger å finne angriperen. (Foto: Beyond Distr.)