Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. april 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 19. april kl 19.30
Migrapolis

Millionærer i Migrapolis

Mange har drømt om å starte med to tomme hender og ende opp med en formue. I Migrapolis i kveld møter vi mennesker som har realisert drømmen.

Mohammad Saddiqs historie er ett eksempel. I 1972 kom han til Norge fra Pakistan og begynte som bilmekaniker hos General Motors. Etter 13 år hadde han fått nok av oljeflekker og skiftenøkler. Han leide seg egne lokaler og startet med å avertere de fem bruktbilene han eide til salgs.

I dag driver han Star Autoco i Lørenskog sammen med sønnen sin, og selger 500 Mercedeser i året. Årsomsetningen er på over 150 millioner kroner. Men Mohammad og familien er ikke opptatt av å vise fram rikdommen sin. - Det er viktig å beholde bakkekontakten, mener Mohammad. Reporter er Noman Mubashir.

Importfirma med suksess
Indonesiske Emmy Darmiati Jørgensen har fått 50.000 kroner fra en sparekonto til å strekke langt. For nå omsetter hun for flere titalls millioner i året. Emmy kom til Norge i 1983. Noen år senere startet hun et importfirma, og nå har hun 11 ansatte, og enerett på import av indonesiske matvarer til Skandinavia. I tillegg eier hun to restauranter.

Emmy jobber 15 timer i døgnet, og gjør mye av grovarbeidet i bedriften. Hun er ikke redd for å jobbe på lageret eller løfte tungt. Emmy har en enorm energi og elsker arbeidet sitt. Men til tross for suksessen, bruker hun lite penger på seg selv og familien. Reporter er Ellen Benedikte Pedersen.

NRK2 torsdag kl 19.30
NRK1 torsdag kl 00.05 og 21. april kl 10.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)