Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 1. september 2001 kl 23.25 OK Radiohead!

Intimkonsert

Thom Yorke er vokalist i rockekvintetten Radiohead (Foto EMI)
Thom Yorke er vokalist i rockekvintetten Radiohead (Foto EMI)
Det britiske rockebandet Radiohead har utviklet seg til å bli verdige etterfølgere av Beatles´ jerngrep om kritikernes lister over beste album. Etter fem utgivelser har kvintetten fra Oxford blitt musikalske pionerer og frigjort seg fra det tradisjonelle engelske landskap av pop og rock.

Gruppen ble etablert mens guttene gikk på skolen, men suksessen tok ikke av med en gang. Deres første utgivelse ”Pablo Honey” gjorde stor suksess i USA først, takket være singelen ”Creep”. Det var likevel da albumet ”The Bends” kom i 1995 at resten av verden, inkludert Storbritannia, tok av.

Eksperimentelle
Radiohead har det siste året gitt ut to album, tre år etter at "Ok Computer" ble hyllet som en av musikkhistoriens beste album. Gruppens mer tradisjonelle, gitarbaserte musikk er byttet ut med mer eksperimentelle lydbilder uten vers og refreng, men de har likevel gått til topps bl.a. i Norge, England og ikke minst USA.

Konsert
Det så lenge ut til at Radiohead ikke skulle spille i Norge under sommerens turné, men til slutt viste det seg at gruppen kommer likevel. De er klare for konsert i Oslo Spektrum søndag 9. september. Sist Radiohead spilte i Norge var på Rockefeller, oktober 1997.

I kveld viser NRK2 et opptak fra en intimkonsert med gruppen, som ble holdt i juni i år etter initiativ fra BBC. Dette kan være en trøst for dem som ikke har mulighet til å få med seg konserten i Oslo Spektrum i september.

Britisk produksjon
Programansvarlig, Niels Bierge, tlf: 23049115
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mobil: 93046697,

Bilder (3 motiver)
Thom Yorke er vokalist i rockekvintetten Radiohead. (Foto: EMI)