Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. mars 2012 kl 20.55 Erobreren

Fallet


Jonas er blitt Norges mest populære TV-programleder og landets største kjendis. Men han er ikke fornøyd. Han vil mer enn bare å lage kjapp og enkel underholdning for folk.

Margrete og Jonas har det heller ikke så bra. Margrete spør stadig om turen til Lisboa, hun kjenner på seg at noe skjedde og at Jonas traff noen der. De sliter, og Jonas begynner å miste grepet. Samtidig har han fått ansvaret for lørdagsunderholdningen på NRK og må vise seg fra sin mest sprudlende og sjarmerende side.

Brått begynner Jonas å kjenne på den samme sjalusien som Margrete har gjort. Han får det for seg at Margrete og Axel, Jonas bestevenn og nå en av Norges mest feterte forfattere, har et forhold. Det blir begynnelsen på slutten for Jonas. Fallet blir stort og tragisk.

Om serien
Erobreren" er basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland, gutten fra Grorud som ble Norges første og største tv-kjendis.

Jonas er en helt vanlig gutt, men med en sjelden gave: Han får automatisk talentet til de kvinnene han elsker med.

Etter å ha blitt allemannseie som programvert i NRK Fjernsynet, avanserer Jonas til jobb i Underholdningsavdelingen. Han begeistrer nordmenn med sine unike programmer og blir etter hvert det store trekkplastret på fredags- og lørdagskveldene.

Jonas står på toppen av sin karriere da det forferdelige skjer: Margrete, hans kone og store kjærlighet, blir funnet skutt hjemme. Jonas blir dømt for å ha drept henne. Men har han det?

Vi følger Jonas Wergeland og hans familie fra midten av 60-tallet og fram til årtusenskiftet. Fra sosialdemokrati til ego-samfunn. Fra nøkternhet til velstand. Fra lykke til katastrofe.

Norsk dramaserie fra NRK, basert på Jan Kjærstads bøker "Forføreren", "Erobreren" og "Oppdageren"
Med: Kåre Conradi, Jakob Oftebro, Johan Felix Tschudi, Ellen Dorrit Petersen, Marte Germaine Christensen, Gørild Mauseth, Øystein Røger, Birgitte Victoria Svendsen, Kim Haugen, mfl.
Manus: Anne Regine Klovholt
Regi: Eva Isaksen
Sjefsfotograf: Harald Paalgard
Musikk: Jens Wendelboe
Produsent: Bitte Monn-Iversen/NRK Drama
Presseansvarlig: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/ 40828004
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900