Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 2004 kl 22.55 Løvebakken

Nyskapende forslag, eller?

Pernille Sørensen er med i Løvebakkens faste panel. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Pernille Sørensen er med i Løvebakkens faste panel. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I Løvebakken jobbes det ufortrødent videre med å skape et bedre samfunn, kjennetegnet av takhøyde, rom for radikal og kreativ tenking og aksept for å fremføre politiske budskap på nye måter.

Hva er galt med eget røykerom på Dovre, hvorfor kan ikke det etableres? Fordelene er mange og åpenbare, og ulempene for storsamfunnet er få. Politikerne i Løvebakken mistenker det har med fordommer og fastlåste holdninger å gjøre, og her har de et langt lerret å bleke. Nettopp derfor fortsetter de å fremme konstruktive og nyskapende forslag, gjerne på nye og spennende måter. Bare slik kan man dra potensielle velgere opp fra sofaen og ut i debatten.

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar: - Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79