Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. september 2005 kl 18.35 Skattejakten

På skattejakt i Europa

Søskenbarna Jarle (Niklas James Knudsen), Sigge (William Svedberg), Siw (Sally Frejrud Carlsson) og Katta (Ingrid Unnur Giæver) drar på skattejakt seks lørdager framover. (Foto: Nordisk Film AS)
Søskenbarna Jarle (Niklas James Knudsen), Sigge (William Svedberg), Siw (Sally Frejrud Carlsson) og Katta (Ingrid Unnur Giæver) drar på skattejakt seks lørdager framover. (Foto: Nordisk Film AS)
Gjennom seks episoder følger vi fire søskenbarn på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningsgåten og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Mystisk rebus
Sist sommer fant søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) de første sporene etter oldefar Ulrik, og la ut på en reise i fotsporene hans, i Norden, for å finne ingrediensene til "Oldemors fiskesuppe".

Det klarte de, og dermed vant de veddemålet med fedrene sine – som måtte ta dem med ut på dykking ved vraket etter skonnerten "Liljen". Her fant ungdommene et pergament med en rebus, og nå er de tilbake på sommerstedet på den norske sørlandskysten for å følge sporet etter oldefar Ulrik.

Vil redde feriestedet
Samtidig har søskenbarna fått en ny utfordring: Deres styrtrike onkel Oscar har ankommet landstedet, sammen med datteren Ada og samboeren Gabriella. De vil overta hele landstedet, og har til og med papirer på at oldefar Ulrik pantsatte eiendommen før han forsvant for mange år siden.

Nå må panten løses inn i løpet av en uke, hvis ikke mister søskenbarna feriestedet sitt! Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt? Jakten er i gang…

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrid tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

I rollen som oldefar Ulrik finner vi Per Oscarsson. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Klosterøyas hemmelighet
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Serien vises også i Nett-tv