Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. juli 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Topplause kvinner snakkar om livet sitt

Moderne menneskeskjebner

Liz (Danielle Cormack) får utløp for sine følelser i
Liz (Danielle Cormack) får utløp for sine følelser i "Toppløse kvinner snakker om sine liv". (Foto: Ann Shelton)
Moderne menneskeskjebnerAnt lager en film om toppløse kvinner. Liz glemmer å ta abort, Geoff lærer å strikke og Prue vil bare at alt skal være hyggelig. Resultatet er kaos. Kveldens new zealandske film er respektløs, ironisk, morsom og tragisk. Filmen forteller historien til en gruppe mistilpassede venner og deres møter med absurditetene i hverdagen.

Filmen består av flere historier. Mike og Prue har sin historie, Liz og Neil har sin og så er det Liz og Geoff og Ant… Liz er gravid, i likhet med skuespilleren som spiller henne (Danielle Cormack).

– Danielle kom bare en dag og sa at hun skulle ha barn, og det slo meg at det kunne være interessant å arbeide med en ekte gravid skuespiller, sier regissøren Harry Sinclair.

Filmen vever sammen både humor og patos i de forskjellige fortellingene – galskap og fornuft, sjalusi og vennskap, depresjon og glede, forelskelse og kjærlighetssorg.

Helgeopptak.
Opptakene er gjort i helgene over en periode på seks måneder, og stort sett filmet i forskjellige venners leiligheter med autentisk dekor (skitten oppvask). Skuespillerne var kledd i det tøyet de tok på seg om morgenen, og fikk manus en time før de skulle på opptak. Ideen var å skape en atmosfære lik den venner har på en lørdag ettermiddag.

Denne måten å lage film på er ikke ny for manusforfatter og regissør Harry Sinclair. Han har arbeidet på samme måte med venner og hjemmevideo-kamera i flere år.

New zealandsk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”Topless Women Talk About Their Lives”
Regi: Harry Sinclair
I rollene: Danielle Cormack, Ian Hughes, Joel Tobeck, Willa O’Neill, Shimpal Lelisi og Andrew Binns
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Liz (Danielle Cormack) får utløp for sine følelser i “Toppløse kvinner snakker om sine liv“. (Foto: Ann Shelton)