Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. mai 2005 kl 21.55 Lov og orden: New York

Dødelig stoff

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) etterforsker drapet på en journalist og hans kone. (Foto: NBC)
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) etterforsker drapet på en journalist og hans kone. (Foto: NBC)
Journalisten Derek Fried er på nippet til å avsløre en meget het sak for avisen The New York Ledger. Saken omhandler utpressing innen søppelindustrien og har tydelige forbindelser til mafiaen.

Derek Fried er klar over at han sitter på eksplosivt stoff. Men hvor eksplosivt vet han ikke før han får trusler på telefon. Senere samme kveld blir han og forloveden skutt utenfor en restaurant.

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) begynner å nøste i trådene som starter med en fluktbil og en narkolanger i eksil. Sporene leder også mot kontoret til selveste guvernøren i New York.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med minst like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Lov og orden: New York blir også sendt på NRK1 sen kveld torsdager.


Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order: Criminal Intent, sesong 1
Kveldens episode: "The Pardoner’s Tale"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41