Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. desember 2000 kl 20.30 Verden ler av Norge

Verden ler av Norge (ttv)


NRK1 onsdag 6. desember kl 20.30
Verden ler av Norge (10:10)

De siste høydepunktene fra Montreux

Andreas Diesen har kommet til siste runde i serien med høydepunkter fra NRKs deltakelse i Underholdningsfestivalen i Montreux fra 60-tallet og fram til i dag. I kveld er programmet dominert av Otto Jespersen.

Otto Jespersen debuterte på tv- skjermen i \"The Show\", med kollegene Stig Holmer og Charlo Halvorsen, i 1992. Senere fikk han egne tv-show som \"OJ - ute på prøve\", eller \"OJ - out on Parole\" som NRKs bidrag i Montreux het i 1995.

I 1996 satset Underholdningsavdelingen på \"gamlegutta\", Kirkvaag, Lystad og Mjøen. \"The International KLM Show\" var basert på \"KLMs Vorspiel\", en serie på 12 programmer. I denne serien medvirket også Kine Hellebust.

Trond Kirkvaag og Otto Jespersen fikk imidlertid etter hvert til et fruktbart samarbeide, som blant annet resulterte i serien \"Trotto Libre\". Et sammensatt program fra serien var NRKs bidrag i Montreux i 1997.

I år var det igjen Otto Jespersens tur i Montreux. \"OJ - A Helping Hand\" nådde ikke opp til å få noen pris, men var ikke langt unna. Programmet fikk \"Spesiell omtale av Juryen\".

NRK1 onsdag kl 20.30

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Otto Jespersen som \"Nazi-Per\", en av figurene fra serien \"OJ - en hjelpende hånd\" (NRK-foto: Ole Kaland)