Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. desember 2004 kl 20.25 50 år i hundre

Vi feirer Wenche Myhre

Wenche Myhre har hatt og har fortsatt en eventyrlig karriere. (Foto: Per Hauger)
Wenche Myhre har hatt og har fortsatt en eventyrlig karriere. (Foto: Per Hauger)
Wenche Myhre har vært artist i 50 av sine 57 år. I programmet "50 år i hundre" forteller hun selv om sin eventyrlige karriere og sitt fascinerende privatliv. Det blir gjensyn med kjente og kjære høydepunkt, samt en rekke private og eksklusive opptak. Og selvfølgelig alle slagerne.

Wenche Myhre fikk tidligere i år Spellemannprisens hederspris og St. Olavs orden. Hun har hatt, og har fremdeles karriere i seks land på fem språk. Ved siden av platekarrieren som omfatter over 700 innspillinger, har hun gjort seg bemerket i musikaler, filmer, tv-show og ikke minst på konsertscenen.

I sommer satte hun Berlin på hodet sammen med de skandinaviske artistkollegene Gitte Hænning og Siw Malmkvist i showet Drei Schwester. Det siste halvåret har hun hatt hele tre plater høyt oppe på den tyske Schlagerparade.

Dyrket og beundret
Wenche Synnøve Myhre, som hun egentlig heter, hadde sin første betalte jobb som 7-åring. Hun prøvde innbitt å entre scenen som fireåring, men foreldrene klarte smilende å forhindre henne.

I sin far Kjells gruppe Scala Trio turnerte hun sammen med sin to år eldre bror Reidar som trakterte klarinett og senere saksofon. Hun vant en talentkonkurranse på 13-årsdagen i 1960 der premien var platekontrakt.

Siden har hun tilhørt den felles norske hukommelse. Fire generasjoner nordmenn har et forhold til fru Myhre på Nesøya. I programmet forteller hun selv for første gang om sin fascinerende oppvekst.

Wenche Myhre var Norges første tenåringspopstjerne og ble gjenstand for en ubeskrivelig dyrkelse. Dagens stjerner og Idol-vinnere er bare barnemat. Hun hadde fire singler inne på VGs Ti på Topp samtidig, og fikk 1500 fanbrev om dagen som alle ble besvart. Hennes personlige rekord er på 4000 autografer på en dag!

Gla’jente
Offentlig er Wenche Myhre gla'jenta fra Kjelsås som mestrer karriere og fire barn. I programmet møter vi mennesket og den uhyre profesjonelle og kreative artisten Wenche Myhre. Hun har gjennom hele karrieren valgt temmelig uortodokse sparringspartnere: Povel Ramel, Jan Eggum, Kampen Janitsjar, Egil Monn-Iversen og regi-magikeren Runar Borge.

Wenche Myhre har stått på scenen i 50 år, hatt slagere i 40 av dem og føler selv at hun såvidt har begynt. I programmet forteller hun åpenhjertig om livets berg-og-dal-bane. "50 år i hundre" gir rom for både latter og tårer.

Kveldens program er laget av regissør Vivi Børli og intervjuer Jostein Pedersen.


Portrettprogram fra NRK Underholdning
Med: Wenche Myhre
Intervjuer: Jostein Pedersen
Regi: Vivi Børli
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10, ,