Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. august 2003 kl 23.15 Gjensyn med gjengen

Klassefest på dansk

Danmarks Radios reporter Anders Agger har laget en fornøyelig dokumentar om et gjensyn med avgangsklassen på gymnaset 20 år etter. I 1983 drysset en gjeng håpefulle unge dansker ut fra Vestjysk Gymnasium. Agger leverer en personlig stemningsrapport fra begivenheten – og lar oss være flue på veggen.

Nå samles klassen til storstilt middag ved Vesterhavet - en gjeng fra reallinjen, en klassegjenforening der ligningen har mange ukjente faktorer. Hvordan gikk det med Sofie, hun som alltid satt musestille på første rad? Og hva med Morten, han som bare mekket på mopeden, ble han lege slik som sin far? Hva hendte egentlig med de gamle klassekameratene? Fant de det gode liv?

Uten tvil vil de som har prøvd å gjenforenes med sin gamle real-, gymnas- eller folkeskoleklasse nikke gjenkjennende til Anders Aggers rapport fra det fortidige og nåtidige.

Nært inn på livet
Vi møter bl.a. John Lennon-kloningen, gutten med pasifist- og vegetar-foreldrene, som har fått et helt annet ståsted i livet. Og den stille Sofie som først i dag klarer å sette ord på det hun sloss med den gang. Og så er det gutten som havnet bak skranken i en bank få dager etter at han fikk vitnesbyrdet, og som i dag tordner videre oppover karrièrestigen.

Grunnleggende faktor
Uansett hvor skeptisk mange av de gamle klassekameratene var til å innlate seg på en gjenforening, viser det seg at de turbulente filipens-årene mellom 15 og 18 er en grunnleggende faktor i reallinje-elevenes store ligning. Fjesene på et kornet klassefoto fra tidlig 80-tall har fått nytt liv.

Utvekslingsprogram fra Danmarks Radio
Regi: Anders Agger
Produksjon: Danmarks Radio TV
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57