Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. desember 2005 kl 20.10 Absolutt fabelaktig i New York

Absolutt fabelaktig julespesial

Woopi Goldberg gjestespiller som eksentrisk rådgiver som gjerne vil vie Patsy og Eddy. (Foto: Barry J. Holmes/BBC)
Woopi Goldberg gjestespiller som eksentrisk rådgiver som gjerne vil vie Patsy og Eddy. (Foto: Barry J. Holmes/BBC)
I denne tv-spesialen reiser de helsprø "abfab"-damene til New York. Patsy har fått seg jobb, og Eddy leter etter sin bortkomne sønn. Men ingenting går selvsagt helt etter planen.

Eddy har mistet sin glamorøse jobb som moteredaktør, mens Patsy er hottere enn noen gang og skal til motemessen i New York. Heldigvis får Eddy vite at sønnen Serge som hun trodde reiste rundt for å redde verden, egentlig er homofil og bor i The Big Apple.

De to skrudde venninnene drar av gårde, og Eddy ser for seg et glamorøst, tåredryppende gjensyn med sin outrerte sønn. Hun drømmer om at hun nå endelig får en "personal shopper for life". Virkeligheten er selvsagt ikke like flott.

Hvit brud
I sin desperate jakt etter sin guide til homsenes glamorøse verden, altså hennes sønn, snubler Eddy og Patsy over en noe eksentrisk rådgiver, glitrende spilt av Woopi Goldberg. Hun har spesialisert seg på å vie lesbiske par, og plutselig står Eddy og Patsy der med hver sin brudebukett og slør i håret…

Mens damene går fra champagneglass til champagneflasker i New York, fordriver datteren Saffron tiden i et garderobeskap, mens en av Eddies eks-menn prøver ut sin homofile side. Med andre ord; alt er like unormalt som normalt hos "abfab"-gjengen.

Snart tilbake
Jennifer Saunders og Joanna Lumley holder nå på med innspillingen av den femte serien i rekken. Denne sesongen blir sendt på NRK neste år.

Innkjøpt britisk komiserie
Originaltittel: Absolutely Fabulous: Gay
I rollene:
Eddy: Jennifer Saunders,
Patsy: Joanna Lumley
Rådgiver: Whoopi Goldberg
Serge: Josh Hamilton
Saffron: Julia Sawalha
Martin: Danny Burnstein
Debbie Harry: Debbie Harry

Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 99 18/ 98 48 02 78