Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. juni 2004 kl 21.25 Niern: En sjanse til å feile

Etterpåklokskapens grelle lys

De fleste av oss ønsker vel av og til at vi kunne skru tiden tilbake når vi har gjort noe dumt. I kveldens film får Victor denne muligheten. Den arbeidsløse skuespilleren har kastet kjæresten på båten og angrer bittert. Spørsmålet er – vil han velge annerledes nå som han vet konsekvensen av handlingene sine?

Victor (Douglas Henshall) er en noe shabby skuespiller som jobber i en bokhandel mens han venter på sitt store gjennombrudd. I seks år har han vært sammen med vakre Sylvia (Lena Headey), en dyktig psykolog. Men under innøvingen av et nytt skuespill faller Victor hodestups for motspilleren sin. Han tror han har møtt sin store kjærlighet og bekjenner dette overfor Sylvia som umiddelbart forlater ham.

Syndefallet
Ganske raskt går Victors tilværelse fra å være temmelig bra – til forferdelig dårlig. Han innser at Carol slett ikke er den rette for ham og angrer bittert på at han ga slipp på Sylvia. Men nå er det for sent – Sylvia har møtt en annen.

Victor ramler bokstavelig talt i søpla. Han møter to uvanlige søppelmenn som gir ham en magisk sjanse til å skru tiden tilbake og gjøre om alle feilene fra i går…

Ønskesituasjon
Spørsmålet er nå om Victor klarer å gjøre det riktige nå som han er bevæpnet med kunnskapen om konsekvensene av sine valg. Han har møtt en morsom og klok jente, Louise (Penélope Cruz), og hva med menn som Sylvia kommer til å møte i den hittil ukjente fremtiden?

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: The Man with Rain in his Shoes
Regi: María Ripoll.
I rollene: Lena Headey, Douglas Henshall, Penélope Cruz, Gustavo Salmerón, Elizabeth McGovern.
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf. 23 04 98 41