Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. mars 2008 kl 20.05 Dokumentar: Minner

Faren, sønnen og familietreet

Far Sleiman Cohen og Shahar Cohen legger ut på en tur med mange overraskelser. (Foto: CINEPHIL)
Far Sleiman Cohen og Shahar Cohen legger ut på en tur med mange overraskelser. (Foto: CINEPHIL)
Far og sønn drar på klatretur i familietreet. Mange rare folk og dyr får de se – bakteppet er 2. verdenskrig og farens tjenestegjøring i den jødiske brigade.

Far og sønn Cohen bor i Israel. Shahar Cohen er filmarbeider og Sleiman, hans gamle far på 82, foreslår at sønnen bør lage en film om den jødiske brigade under krigen.
Dette får det til å ringe en bjelle hos Shahar, for han har hørt at faren skal ha etterlatt seg noen spor i Holland mens var soldat. Så sønnen bestemmer seg for å lage en film, hvis mulig, om farens hollandske etterkommere. De skal visstnok være satt til verden av to forskjellige kvinner.

Shahar og Sleiman i Holland
Far og sønn legger ut på en lang tur, de går blant annet opp løypa etter den jødiske brigade gjennom Europa. Først reiser de Italia på langs, og videre til Tyskland for å ende opp i Holland hvor det venter dem en overraskelse.

Baktanken
Shahar har i tillegg en baktanke med å ta denne turen og lage nettopp denne filmen. Far Sleiman er alltid så streng og strikt, og nå håper sønnen at farens savnede barn kan løse opp i hans vrange humør.

Med mye morskap og stor innsikt skildrer filmen de komplekse relasjonene mellom far og sønn. Problemene den tar opp, er universelle. Et komisk skille mellom myter, skryt og realiteter trer fram når minner og historisk sannhet får brynt seg mot hverandre.

Israelsk dokumentar (2006)
Originaltittel: Souvenirs
Produsert av: CINEPHIL
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no