Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. mai 2004 kl 19.55 Båtliv

På bøljan blå

Bjørn er havnesjef i Son. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Bjørn er havnesjef i Son. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I båthavna i Son er det et yrende liv. Ti uker fremover blir det gjensyn med fem båteiere som lever og ånder for livet på sjøen. I tillegg møter vi havnesjefen, Bjørn, som har ansvaret for bryggene og båtplassene.

Når vi møter gjengen første gang er vårpussen så vidt kommet i gang. I løpet av sesongen får seerne oppleve noen av de gleder og sorger som båtlivet kan gi.

Første episode
Bjørn har klargjort havna slik at båtfolket kan begynne å sette ut båtene sine for sesongen. Nå skal han passe på at de følger havnereglementet.

Mette er en erfaren seiler, og har planer om å delta med en ren jentebåt i den store Færder-seilasen til sommeren. Men først må hun få unna vårpussen og få båten på vannet.

Henning har aldri hatt båt før, men har kjøpt seg en gammel trebåt som trenger total oppussing. Han har ingen erfaring med båtoppussing, men går entusiastisk i gang med prosjektet, og håper å bli ferdig til sommeren.

Jack er en entusiastisk båtmann som eier en stor, flott yacht. Han liker å gjøre vårpussen nøye, men det er ikke lett å få alt perfekt.

Ragnar kjøpte seg seilbåt i fjor høst og sammen med sønnen håper han å lære seg å seile i sommer. I tillegg er Ragnar nygift med Linda fra Ghana, og venter utålmodig på at hun skal få innreisetillatelse til Norge.

Tore og Liv Eva bruker motorbåten sin hver helg og hele ferien. De skal de på helgetur til Ramvikholmen, og håper at de er tidlig nok ute til å få bryggeplass.

NRK Underholdning
Produksjon: Storyteller Film og TV AS
Regi: Rune Obrestad og Erland Øverby
Prosjektleder, NRK: Per Selstrøm, 23 04 77 64
Pressekontakt: Anna-marie Normann, 23 04 78 53LENKER
  • Les mer om personene i fjorårets omtale