Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. november 2008 kl 18.30 AF1

Skulking, tagging og stjeling

AF1: På vei til ballettrening møter Lisa Nabil, og han lærer henne å danse rundt omkring i drabantbyen på hiphop-vis. (Foto: Ole Kaland/NRK)
AF1: På vei til ballettrening møter Lisa Nabil, og han lærer henne å danse rundt omkring i drabantbyen på hiphop-vis. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Lisa tror hun må gjøre tøffe, ulovlige ting for å bli en hiphoper. Hennes første prosjekt er å skulke skolen. Faiza synes det er et dustete prosjekt…

Alt har blitt annerledes etter at ballettdanseren Lisa ble kjent med AF1 på ungdomsklubben. Hun vil bli godtatt av hiphop-gjengen, men føler seg i stedet misforstått av alle.

Nabil oppsøker Lisa idet hun er på vei til ballettrening, og han lærer henne å danse rundt omkring i drabantbyen på hiphop-vis. Men så må Nabil løpe av gårde til trening med AF1, og Lisa blir sittende igjen alene ved sandkassa. Hun har skulket balletten…

Må fylle Lisas sko
Siden Lisa ikke er på ballettøving, må Faiza danse Lisas rolle. Det går ikke så bra.

Etter treningen er Faiza igjen alene. Nå som hun danser for seg selv, klarer hun dansen kjempebra. Jakob ser henne og skryter av henne, men Faiza er overbevist om at hun bare kan danse når ingen ser på.

Hjemme i senga ligger Lisa med skoledagboka si. Der har hun skrevet SKULKING, TAGGING, STJELING og DRIKKING. De tre første ordene er strøket over…

Om serien
AF1 er en historie full av musikk og dans, som viser hvordan miljøer som ikke tror de har noe til felles, møter hverandre. Vi følger ballettalentet Lisa, som begynner å bli rastløs. Det er så mange regler i ballett. En ny verden åpner seg når hun får sitt første møte med hiphop. Men det skal raskt vise seg at det finnes minst like mange regler i hiphop som i ballett…

Serien er produsert av NRK, med musikk laget av DJ Nasty Kutt & Ziggy. Tekstene er skrevet av El Axel fra Equicez, og Vibeke Sørlie er koreograf og konsulent.

Egenproduksjon, NRK Super (2008)
Regi: Gisle Halvorsen
Manus: Karianne Lunde
Med Cecilie Nilsson Laursen (Lisa), Kamilla Tell Aronsen (Faiza), Redwan Mohamed (Nabil), Yaseen Asher (Tariq), Noah Løchting Williams (Hac) og Julie Maria Dahl (Mira).
Prosjektleder NRK: Rita Sarnes
Musikk: DJ Nastycut & Ziggy
Raptekster: El Axel
Tekster, R&B: Lydia Johnsen
Konsulent: Vibeke Sørlie
Regiassistent og koreograf: Maria Karlsen
Koreografi og konsulent ballett: Den norske ballettskole
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no