Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. desember 2004 kl 23.10 Inspektør Morse: Den siste fiende

Ambisiøs morder

Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker i det akademiske miljøet og kommer blant annet i kontakt med Carol Sharp (Sian Thomas). (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker i det akademiske miljøet og kommer blant annet i kontakt med Carol Sharp (Sian Thomas). (Foto: Carlton International)
Kveldens mordmysterium tar inspektør Morse og betjent Lewis med bak de lukkede dørene på Universitetet i Oxford. Det er nemlig funnet et lik i kanalen, og det eneste som sier noe om offerets identitet, peker mot det akademiske miljøet.

Når Morse og hans trofaste medhjelper begynner å etterforske mord i de akademiske rekker, blir de også observatører av et særdeles ambisiøst miljø. En svært prestisjefylt stilling er ledig, og kampen er intens og knallhard for å få den. Nå må de to finne ut hvem av kamphanene som er morderen.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: The Last Enemy
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Sian Thomas og Amanda Hillwood
Pressekontakt: Anna-MArie Normann, tlf: 23047853,90775758