Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. desember 2007 kl 21.15 Jul på Saltön

Uventede ting

MacFies ( Per Myrberg) planer om å dra til Paris, blir kanskje vanskelig å gjennomføre. (Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget).
MacFies ( Per Myrberg) planer om å dra til Paris, blir kanskje vanskelig å gjennomføre. (Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget).
I den siste episoden forbereder Sara og MacFie seg på å dra til Paris, men noe uventet skjer. Kanskje de må bli hjemme?

Emily oppdager at hun har en halvbror og synes det er rart å forholde seg til at hennes pappa har hatt et barn med en annen. Selv gjør hun sitt beste for å bestemme seg hvem hun vil satse på når det gjelder kjærligheten, men kanskje er hun for sent ute?

Blomgren får luftet innestengt aggresjon og forlater endelig terapien. For å bøte på depresjonen bestemmer han seg for å sjøsette sin gamle båt, et skjebnesvangert valg viser det seg.

Odd finner endelig sin slektning Kabben, og inviterer ham med på en tur han ikke kan si nei til.

Journalist Tommy er på jakt etter den gode historien og tester ut hvordan øyboerne tar ryktene om at fabrikken skal selges.

Om serien
Fire dager på rad i romjulen skal vi tilbake til "Saltön", tv-dramatiseringen av Viveca Lärns bøker. Da den første serien gikk på NRK våren 2005, var det i snitt 740 000 seere som fulgte serien om det intense skjærgårdslivet i Bohuslän. I Sverige slo serien alle rekorder med seertall på inntil 2,7 millioner.

I fire timeslange avsnitt får vi denne gangen følge livet i skjærgården gjennom en vinter full av dramatiske hendelser. I de nye episodene er det julestemning på øya, og under den idylliske overflaten er det mange sterke følelser.

Sommerturistene er borte, men tilbake finnes de fargerike typene vi ble kjent med forrige gang, blant dem tobakkshandler Blomgren (Thomas von Brömssen), hans kone fra Emily (Anki Larsson), Johanna (Ulla Skog), MacFie (Per Myhrberg) og Sara (Hanna Bogren).


Svensk dramaserie i fire deler (2007)
Basert på Viveca Lärns bøker
Originaltittel: Saltön 2
Produksjon: GötaFilm på oppdrag fra SVT Göteborg
Manus og regi: Carin Mannheimer
I rollene Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl.


Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no

Episodene sendes på NRK1 26., 27., 28. og 29. desember kl 21.15 med reprise på NRK3 påfølgende kveld.