Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. august 2004 kl 18.30 Newton

Hest er best


Unni Eikeseth blir bedre kjent med hesten i kveldens sending. Det blir en gjennomgang av dyrets utvikling, fra urhesten for 65 millioner år siden fram til i dag. Kanskje Unni klarer en fin plassering når hun stiller på hesteveddeløp?

Den første hesten var ikke større enn en liten hund som holdt til inne i skogen. Etter hvert som den utviklet seg i størrelse, begynte den å bevege seg ute på steppene.

Hesten, slik vi kjenner den i dag, utvandret fra Amerika til Europa og Asia. Vi regner med at det i dag er ca 200 raser.

De første tamhestene ble brukt som mat for 6000 år siden, men for 2000 år siden ble det vanlig å bruke hest som transportdyr. I sendingen i kveld prøver Unni seg på travbanen!

Programmet er sendt tidligere.

Om Newton
Newton er et populærvitenskapelig program for barn og unge som hver uke samler mellom 500.000 og 600.000 seere. Newton lages på Tyholt i Trondheim, og programleder er Unni Eikeseth.

Redaksjonen får store mengder e-post og brev og sms. En del er svar på konkurransen, men mye er spørsmål og tips fra en meget aktiv seerskare.


Produsert av Program RIKS, Trondheim for NRK1
Programleder: Unni Eikeseth
Prosjektleder: Sigrid Gjellan
Pressekontakt: Erik Bull, tlf 99599760