Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. august 2000 kl 21.10 Redaksjon 21: Politisk

Redaksjon 21: Politisk


NRK1 onsdag 23. august kl 21.10
Redaksjon 21- Politisk

Lisbeth Skei med nytt politisk magasin

-Vi skal lage et politisk magasin der makta møter makta, og hvor det ikke nødvendigvis bare er politikere i studio. Jeg vil gjerne trekke inn gode navn som vi tror seerne ønsker å bli bedre kjent med, og som har andre vinklinger enn det politikerne har, sier Lisbeth Skei.

Lisbeth Skei har jobbet i NRK siden 1984 og har vært et aktivt fjes på skjermen helt siden 1992. - Da jeg ble spurt om jeg ville lage et politisk magasin, var det ikke mulig å si nei. Nå får jeg jobbe med akkurat det jeg har lyst til, sier Skei, som har hovedfag i statsvitenskap/internasjonal politikk. Lisbeth Skei har dessuten jobbet med valgsendinger på NRK helt siden hun startet i NRK for 16 år siden. Dermed kjenner hun politikerne og det politiske miljø godt.

Ta hensyn til seerne
-Vi ønsker å lage et magasin hvor også de som ikke kan alt om politikk har lyst til å se på. Derfor vil jeg unngå interne, politiske debatter som bare ekspertene skjønner noe av. I den grad det faller naturlig, vil vi også ha en viss interaktivitet med seerne hvor de får anledning til å stille spørsmål til gjestene i studio, sier Lisbeth Skei om Politisk som skal gå på NRK1 hver onsdag kveld.

Med seg i redaksjonen har hun for det første politisk redaktør i nyhetsdivisjonen, Bente E. Engesland, som er redaktør for Politisk. Med er også Guri Størvoll som tidligere har vært politisk rådgiver for Odd Roger Enoksen.

Om Lisbeth Skei
Journalist i NRK siden 1984 hvor hun begynte i NRK Østlandssendingen. Ferdig med hovedfag i statsvitenskap/internasjonal politikk i 1989 (cand.polit.). Var reporter til 1992 og begynte deretter som anker i Dagsrevyen. Har ledet flere valgsendinger, Kveldsaktuelt, Redaksjon 21 og Millennium-sendingen i 1999.

NRK1 onsdag kl 21.10

Bilde
Lisbeth Skei er programleder for Politisk som har premiere onsdag 23. august. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert debattprogram
Programleder: Lisbeth Skei
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)