Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. november 2005 kl 20.05 Presidenten

Kandidatenes tur

Matthew Santos støttes av visestabssjef Johs som presidentkandidat for demokratene, parallelt med at presidentens personlige sekretær er med i kampanjen for visepresident John Hoynes kandidatur.

Johs reiser sammen med Santos til delstaten New Hampshire for å etablere hovedkvarteret for hans kampanje. Kommunikasjonsdirektør Toby har tidligere advart Johs mot Santos, og nå får han til fulle erfare at han ikke er på linje med mannen han støtter.

Mens Johs og Santos ser seg om etter et egnet lokale, blir det tydeligere og tydeligere at de to har forskjellige syn på etikk og kampanjemetoder.

Urent trav
Samtidig er Donna og Will i full sving med visepresident Hoynes kampanje et annet sted i New Hampshire. Men Will merker at det er noe som skurrer.

Han tar Donna for seg og gjør oppmerksom på at det er visse ting hun må legge bak seg for at samarbeidet skal fungere. Han ber henne innse at hun ikke lenger er på samme lag som Josh.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Opposition research
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57