Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. desember 2005 kl 23.10 Store studio

Unge Werners lidelser

Forfatter Gro Dahle er gjest i Store studio. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Forfatter Gro Dahle er gjest i Store studio. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hun karakteriseres som en naivistisk forfatter, og språket er ofte enkelt. Hennes siste bok heter "Ikke gi opp håpet, Werner". Gro Dahle er gjest i Store studio. Hun får musikalsk følge av blant andre den samiske duoen Adjagas.

Gro Dahle er kanskje mest kjent for sine barnebøker, men hennes meget produktive forfatterskap inkluderer også dikt, skolebøker og fortellinger. Hun har vunnet åtte priser, var festspilldikter under Festspillene i Bergen i 1999 og ble nominert til Spellemannprisen samme år. Hennes siste bok er en tegnet historie om den svært vanlige, men akk så fryktelig uheldige gutten Werner. Etter sigende er boken så trist at det nesten blir morsomt. Vi satser på at det blir mest morsomt når Gro Dahle er gjest i Store studio.

Moderne joik
Det er ikke hverdagskost at norske band åpner noen av verdens største musikkfestivaler. Men det skjedde i sommer, da samiske Adjagas var første band til å spille på årets Glastonbury-festival. Det var i 2004 at joikerne Lawra Somby og Sara Marielle Gaup forente krefter. Deres første utgivelse kommer sannsynligvis i løpet av vinteren, men før det synger de altså i Store studio.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)