Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juli 2004 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

Innad i familien

Dr. Frankie Whartons (Holly Aird) tekniske analyser medfører at en sak blir gjenopptatt. (Foto: BBC)
Dr. Frankie Whartons (Holly Aird) tekniske analyser medfører at en sak blir gjenopptatt. (Foto: BBC)
Familien Novell har hatt sine problemer. Adoptivsønnen Mark er dømt for drapet på faren, mens moren, søsteren, niesen og familiens båt siden har vært sporløst forsvunnet. Nye DNA-prøver gir Boyds gruppe en grunn til å gjenoppta etterforskningen.

Dr. Frankie Wharton er den tekniske eksperten i Boyds gruppe. Frankie stiller seg sterkt tvilende til om de tekniske bevisene som felte Mark Novell er gode nok. Hun mener det slettes ikke er sikkert at det er han som er morderen. Den opprinnelige etterforskningsgruppen er ikke særlig interessert i å gjenoppta etterforskningen, og Boyd og hans kolleger får dermed et nytt oppdrag.

Forsvunnet
Resten av familien brøt all kontakt med Mark da han ble fengslet. Hvis Mark skulle vise seg å være uskyldig vil han kunne gjøre krav på arven, hvilket den øvrige familien er svært lite interessert i. De er derfor lite villige til å hjelpe til i etterforskningen. Boyd er overbevist om at politiet må finne ut hva som hendte med Marks mor, søster og niese for å komme videre. Svaret skjuler seg på havets bunn.

Om serien
Det blir britisk kvalitetskrim i Detektimen utover sommeren. "Waking the Dead", som serien heter på originalspråket, har slått stort an i hjemlandet, med seertall på opptil åtte millioner. Serien ble nominert til Emmy i 2003, og BBC har bestemt seg for å lage flere sesonger av denne nyskapende serien. Trevor Eve, for tiden aktuell som Velior i storfilmen Troya, spiller Peter Boyd, leder for en spesialgruppe innen politiet. Gruppen jobber med saker der tekniske fremskritt eller nye opplysninger gjør at etterforskning kan gjenopptas. Foruten Boyd består den nøye sammensatte gruppen av fire medlemmer med hver sin kompetanse. Etterforskningen fører ofte til at tilsynelatende oppklarte saker tar overraskende vendinger. Men det betyr også at de står overfor nye utfordringer og nye farer når den skyldige fremdeles går løs…


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead
Kveldens episode: Walking on Water
I de viktigste rollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Craig Kelly (Mark Lovell), Alan McKenna (Martin Lovell), Ian Burfield (Stephen Lovell), Lorraine Pilkington (Mandy Lovell), Alan Ford (Jack Ely), Trevor Peacock (Bill Durham).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)