Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. juli 2002 kl 19.40 Vandringar i Jotunheimen

En fjellvandrer og hans rike

Olav Skattebu (78). Foto: Studio Regin
Olav Skattebu (78). Foto: Studio Regin
Oppunder Jotunheimen holder Olav Skattebu til. 78-åringen fra bygda Rogne i Øystre Slidre er en av landets største fjellkjennere, og til tross for alderen er han ”still going strong” i de høye fjell. I fire programmer tar han seerne med gjennom sitt rike.

Første vandring med Olav Skattebu går fra Eidsbugarden via Skogholstind til Olavsbu. På veien introduserer han Olav Vesaas med sin Vinje-biografi, og vi får høre om dikterens forhold til Jotunheimen.

Ulf Hansen er kanskje den som vet mest om kartenes historie i Norge, og han beretter om kartets betydning for utforskningen av Jotunheimen.

Fra Utladalen til Kyrkja
Vandringene med Olav Skattebu i ukene framover starter i Utladalen, går via Vetti, Glitterheim, Veodalen og Glittertind og ender i Lom. Siste stopp bli Kyrkja, den karakteristiske fjelltoppen som er sentrum i Jotunheimen.

Vi hører blant annet om legenden William C. Slingsby, som introduserte fjellsport i Norge ved å bestige Store Skagastølstind i 1876. Ellers medvirker vert på Skogadalsbøen, Lars Åge Hilde, visegeneralsekretær i DNT, Anne Marit Aamelfot Hjelle, fjelloppsynskvinne Rigmor Solem, arkeologen Carl Wibe Müller, vertskap på Glitterheim, Ole og Knut Vole, forfatteren Erik W. Thommesen og geologen Torgeir Garmo.

Innkjøpt serie i fire deler
Produsent: Studio Regin AS
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Olav Skattebu (78), Jotunheimens ”grand old man”. (Foto: Studio Regin)