Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

På gyngende grunn

Paul (Gabriel Byrne) og Laura(Melissa George).
Paul (Gabriel Byrne) og Laura(Melissa George).
Laura er en farlig pasient for Paul fordi hun insisterer på at hun elsker ham. - Første gang jeg så deg, synes jeg du lignet en død mann. Jeg fikk lyst til ta hjertet ditt og pumpe liv i deg, sier Laura til Paul.

Til tross for dette avslører Laura en oppsiktsvekkende nyhet om forholdet til samboeren.
Paul holder strengt på grensene mellom pasient og terapeut, men er det så lett å holde avstand til sensuelle Laura når han nettopp har kranglet med sin egen kone, og vil Laura akseptere at forelskelsen hennes egentlig er en såkalt erotisk overføring?


Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer nå med en ny følelsesmettet serie, In Treatment. Den er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 X 9 uker, - som fluer på veggen, hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv altså lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham, - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et alt for nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer.

Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 tirsdag 7. juli kl. 17.10
Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia
I rollene: Gabriel Byrne, Melissa George og Michelle Forbes
Pressekontakt: Sidsel Mundal, sidsel.mundal@nrk.no 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer